fbpx
STRØMAFBRYDELSE
UPS - Uafbrudt Strømforsyning

En Uninterruptible power supply (forkortet UPS), også kendt som et backup batteri, er en anordning til at sikre levering af en uafbrudt strømforsyning til det tilkoblede udstyr ved at levere strøm fra en separat kilde i tilfælde af elnetstrømafbrydelse.

Langt de fleste UPSer anvender VRLA-blyakkumulatorer.

Der er flere forskellige typer af UPS:

  • Off-line, standby – Fordele: "Simpel og billig". Ulemper: Leder transienter igennem til belastningen, medmindre effektiv filtrering foretages internt eller eksternt.
  • Line-interactive – Fordele: Blokerer transienter fra elnettet til belastningen. Ulemper: Dyrere.
  • On-line double conversion – Fordele: Blokerer transienter fra elnettet til belastningen

En off-line UPS ligger stille indtil et strømnedbrud, hvorpå den skifter den normale strømforsyning ud med dens egen strømkilde, nærmest med det samme.

En on-line UPS leverer derimod konstant strøm til det tilkoblede udstyr fra dets reserver alt imens reserverne genoplades via den normale strømforsyning.

En on-line UPS er på denne måde bedre beskyttet imod alle typiske strøm problemer.

En UPS, ser man ofte anvendt indenfor IT-branchen til sikring af eksempelvis computere (i serverrum) eller telekommunikationsudstyr ved et uanmeldt strømnedbrug som kan resultere i datatab eller seriøse forstyrrelser i en virksomhed.

UPS leveres i forskellige størrelser, hvor de største normalt samarbejder med generatorer.

kilde: Wikipedia

BMC_Networks_UPS_Lightning

Kan jeres IT klare det her? Det kan det hvis I har en UPS installeret. UPS betyder "Uninterruptible power supply" men bliver meget sigende på dansk, hvis jeres harddiske blive brændt af, eller I mister vigtigt data under en pludselig strømafbrydelse. Kontakt os hvis I vil helgardere jeres data med en UPS fra BMC Networks.